in rest super

Bine mai sunt unele case level 6-7 :-O cu interior de VILA , MANSION

Post by Lorand_csabika »
Post by Lorand_csabika »
da problema asta tre rezolvata ,Kimy009 wrote:E interorul de vila dar e casa comuna cu alti players !! asta e naspa
joc cu nik SLoW dar pe forum am nick deeeezy, ok Sall ZONEK!!MiTzA wrote:Eu sa mor daca stiu cu ce nick joci, si cu ce m-ai jignit:)) Dar in fine, te asteptam pe sv! si nu uita sa pui contracte:))
Post by Boss Mihai »
CiuChy wrote:deezy , eu nu sunt RAU , eu iau deciziile care TREBUIESC luate , AI GRESIT PLATESTI !
TREBUIESC este o forma veche care nu mai apare in ultima versiune a dictionarului romanesc.Boss Mihai wrote:CiuChy wrote:deezy , eu nu sunt RAU , eu iau deciziile care TREBUIESC luate , AI GRESIT PLATESTI !
ROMANA TE BATE :))) " trebuiesc " ... cred ca vrei sa spui " trebuie " .
Post by Boss Mihai »
:O cate a fct ciuchy sa demonstreze cv :)))CiuChy wrote:TREBUIESC este o forma veche care nu mai apare in ultima versiune a dictionarului romanesc.Boss Mihai wrote:CiuChy wrote:deezy , eu nu sunt RAU , eu iau deciziile care TREBUIESC luate , AI GRESIT PLATESTI !
ROMANA TE BATE :))) " trebuiesc " ... cred ca vrei sa spui " trebuie " .
Si mai nou , se pare ca nu se mai foloseste TREBUIESC doar TREBUIE.Si sunt multi care spun si TREBUIESC
TREBUÍ, pers. 3 trebuie, vb. IV. 1. Intranz. A avea nevoie (de ceva); a fi nevoie (de ceva). ♢ Loc. adv. Cum trebuie = aşa cum se cuvine, cum se cade; bine. ♢ Expr. Aşa-ţi trebuie! = aşa ţi se cuvine, aşa meriţi. Atâta i-a trebuit (ca să...) = asta a aşteptat (ca să...) 2. Tranz. unipers. şi impers. Este necesar să..., este obligatoriu să..., se cere (neapărat) să... 3. Tranz. unipers. şi impers. A fi probabil sau posibil, a se putea presupune. [Prez. ind. pers. 1 sg.: (rar) trébui şi trebuiésc] – Din sl. trĕbovati.
Uite aici un exemplu:
"Cartile ii trebuiesc Mariei." - este primul sens (are nevoie de ceva), aici "a trebui" este intranzitiv si daca mergem pe logica de mai sus (si anume ca nu scrie in dex ca este impers si unipers pentru acest sens) se acorda cu subiectul care este "cartile". Cum am invatat prin clasa 8-a: Cine trebuiesc ? Cartile. subiect. Cui trebuiesc ? Mariei. Complement indirect
@ Nici eu nu am inteles prea multe dar se foloseste si TREBUIESC.
@ A facut Alcatraz lumina , deci ii CORECT , depinde de CONTEXT