stiati ca........

Aici puteti posta orice vi se pare ca este curios !
Pytu
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Sat Jul 30, 2011 7:42 am

Re: stiati ca........

Postby Pytu » Sat Oct 01, 2011 6:14 pm

Stiati ca puiul de cangur nou-nascut are dimensiunea degetelui mare de la o mana de-a noastra

Da super . Si cand creste se face de 5 ori cat noi :))

[S.E.B]caesar
Global Moderator
Global Moderator
Posts: 286
Joined: Mon Sep 20, 2010 6:18 pm
Jucator SA:MP ?: Da
Nick:: Caesar
Jucator CS ?: Nu

Re: stiati ca........

Postby [S.E.B]caesar » Sat Oct 01, 2011 7:23 pm

Lumina este cel mai rapid lucru din univers si calatoreste cu 300.000 de km pe
secunda.

Nu mai este valabila aceasta teorie,deoarece savantii au facut un test la acceleratorul de particule din Geneva unde au depasit viteza luminii cu 0,023%.Stiu ca nu vi se pare mult dar asta a dat peste cap toate legile fizicii.
Image

User avatar
Madutza
Hero Member
Hero Member
Posts: 504
Joined: Fri Mar 11, 2011 9:46 am
Jucator SA:MP ?: Nu
Nick:: Madutza
Jucator CS ?: Da
Location: Giurgiu

Re: stiati ca........

Postby Madutza » Thu Mar 29, 2012 12:50 pm

Daca tot ne-am "marit" bagajul de cunostinte, de ce sa nu scriem aici si cateva curiozitati ?


Stiati ca...

* ulcerul poate fi provocat si de o bacterie ? Numele ei este Helicobacter pylori, si este o bestie mica, care ne imbolnaveste stomacul.

* alimentele reci, cele mesticate insuficient, precum si alimentele acide, impiedica eliberarea stomacului ? In acest caz, el se dilata, bolul alimentar ramane acolo mult timp si incepe sa fermenteze, caz ce ne provoaca senzatia de voma. Ideal ar fi sa evitam acest lucru, ca sa nu avem parte de indigestii.

* oamenilor care trebuie sa vorbeasca in fata unor multimi li se schimba vocea ? Acest lucru se intampla sub influenta emotiilor, care determina formarea unei salive vascoase. De aceea oratorii au langa ei un pahar cu apa (ca sa-l consume, evident, nu sa-l priveasca).

* rabia (turbarea) pleaca intotdeauna de la o vulpe ? Saliva acesteia este un rezervor de bacterii ce provoaca rabia si poate fi transmisa animalelor domestice (inclusiv omului) prin muscaturi. Multi, probabil, am vazut in ce stare arata un caine turbat, si poate am fi tentati sa spunem ca aceasta boala infectioasa provoaca hipersalivatia (acea spuma abundenta); adevarul este ca de fapt, muschii responsabili cu deglutitia paralizeaza, fapt ce impiedica inghitirea salivei.

* cel mai rapid microorganism este bacteria ? Aceasta poate parcurge intr-o secunda de 70 de ori lungimea corpului sau.

* factorii care inhiba formarea de bacterii sunt apa distilata, glicerina si unele antibiotice ?

* unele bacterii sunt distruse de lacrimi si saliva ? Acest lucru se intampla la nivelul peptidoglicanului (molecula prezenta la nivelul peretelui bacterian, cu rol in protectie), prin dizolvarea acestuia.

* pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel incat atunci cand se scufunda, poate vedea prin apa ?

* animalul care nu poate scoate limba afara din gura este crocodilul ?

* sangele dintr-un organism mascul, indiferent de specie, are greutatea mai mare decat sangele dintr-un organism femel ? Acest lucru este posibil datorita faptului ca sangele de barbat contine mai multe hematii (globule rosii) decat cel de femela.

* o broasca mai poate trai inca aproximativ 24 h dupa decapitare ? Nu credeam acest lucru posibil, pana nu m-am convins de atatea ori, facand experimente pe broaste, in laboratoare. Le inlaturam cutia craniana, imediat in spatele globilor oculari. Acesta este, poate, un lucru bun, ca le decapitam inainte de a incepe experimentele pe ele, pt ca in acest mod, le abolim durerea pe care ar simti-o in urma aplicarii anumitor stimuli; sunt prezente, insa, reflexele.
Image


Return to “Stiati ca ?”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest